Johanna Sofia

Glutenfria pankisar

Efter en tur till stranden som väckte hungern till liv enades vi om att pannkakor blev en lagom söndagslunch/fika.

Jag har ett jättebra recept med bovetemjöl som ger goda, frasiga pannkakor. Idag fick det bli rismjölk då den glutenfria havremjölken var slut. Funkar dock bra med annan växtbaserad dryck om så önskas.
Vi brukar steka i kokosolja. 
 
Bovetepannkakor (3 hungriga personer)
2 dl bovetemjöl
4,5 dl växt/kokosmjölk
3 st ägg
1 nypa salt
Stekfett
 
Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl plus salt till jämn smet. Häll i övriga ingredienser, vispa, grädda. Klart!
 
Serverades idag med fruktsallad på melon, kiwi, persika, banan, äpple och ananas. Gott till är lite glass eller kokosgrädde.
 
 
En kopp grönt te i skuggan