Johanna Sofia

Baktips - när tiden inte räcker till
Vi håller på att experimentera med olika glutenfria brödrecept som ska passa hela familjen. När tiden är knapp har jag vid något tillfälle använt mig av en brödmix från Semper baserad på bland annat Bovete och Teff. 
 
Lättbakat, och både jag och dottern tycker brödet blir gott. 
 
Idag fick jag utmärkt hjälp från minibagarn!
 
 
Till mixen tillsätter du bara rumstempererat vatten, jäst, olja, lite flytande honung samt salt. 
 
 
 
 
 
Degen blir väldigt kladdig, men går bra att klicka ut i två bakformar, jämna till med liten mjöl samt ska sedan jäsa till dubbel storlek.
 
 
In i ugnen och en halvtimme senare - klart!
 
 
Lätt som en plätt, som dottern brukar säga!!!
 
Vilket är ert bästa recept för gluten- och mjölkfritt bröd? 
#1 - Mikaela

Så gott det ser ut, ibland behöver det inte vara så klurigt :)

Svar: Nej, ibland är det enkla lika gott!
Johanna Sofia